nijmegen

Theatertour Oosterlicht Nijmegen

 

Een kijkje nemen achter die deur waarvan u nooit wist wat erachter zat of verdwalen in steegjes waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Onder begeleiding van een gids maakt u op de meest verborgen plekken van Oost kennis met theater, dans en zang. In twee routes met een afwisselend programma laat u zich verassen door humoristische, spannende en prikkelende optredens. Elk in een eigen stijl, maar met als verbindende factor mensen in de wijk in contact te brengen met elkaar. Zodat u de volgende keer dat u langs die gesloten deur loopt nog eens terug kunt denken aan de verborgen wereld erachter die voor u even zichtbaar werd.

In het weekend van 28/29 maart 2015 vond in Nijmegen-Oost de eerste editie van het theaterfestival Oosterlicht plaats’ kopte de wijkkrant Nijmegen - Oost, in het april nummer van dat jaar. ‘Ondanks de regen dwarrelden diverse groepjes door de straten, verdwenen ergens naar binnen en kwamen even later lachend of ontroerd weer naar buiten

Oosterlicht is de naam van dit theaterfestival en wordt georganiseerd, buiten het vaste team van Oosterlicht (zie organisatie), voor en door bewoners uit Nijmegen Oost. Op zaterdagavond en zondagmiddag zijn er gelijktijdig wandelroutes langs vijf bijzondere binnenlocaties in de wijk. De locaties zijn minstens zo spannend als de voorstellingen en vormen een onlosmakelijk en vermakelijk onderdeel van Oosterlicht: theater op locatie. De locaties zijn altijd geheim. Het publiek weet pas op de dag van de voorstellingen waar ze naar binnen gaan en wat daar gaat gebeuren. Je loopt in groepjes van ongeveer 15 personen olv een gids door de wijk. We proberen het aanbod van Oosterlicht zo gevarieerd mogelijk te houden en we zijn dus altijd op zoek naar nieuwe acts. Muziek, dans, cabaret, acrobatiek, toneel, meld je aan mocht je het leuk vinden een keer op te treden.

BH-Oosterlicht7 ©oosterlicht
dans ©oosterlicht
toneel ©oosterlicht